top of page

Leder voor meubelstoffering

In onze showroom hebben we een ruime stalencollectie hoge kwaliteit écht runderleder in diverse kwaliteiten.

 

Uw meubel herstofferen met écht Leder?
Een goede kwaliteit leder voor de herstoffering van uw meubel kan uw meubilair de perfecte uitstraling geven.
Denkt u aan prachtige vol-aniline (vatverving), semi-aniline (laglaag/beschermlaag), gedekverfd leder, Nubuck, Old Saddle, Suede, pilotenleder of Nappa kwaliteiten. 

 

Onze kwaliteiten leder worden per halve huid (circa 2,5 vierkante meter) of volle huid(5,5 vierkante meter) verkocht en geleverd. 

Naast onze stalencollecties hebben we ook een klein voorraad huiden. Hierdoor krijgt u gevoel voor het echte leder en wellicht zit er een huid tussen die gebruikt kan worden voor uw project!

Nubuck leder
Gelijkmatige nerfstructuur
Prachtige moderne uitstraling
Fauteuil gestoffeerd met echt leder
Contessa leder
Huiden echt leder
Prachtige looks leder
Fauteuil gestoffeerd met echt leder
Onze voorraad huiden leder

Informatie over echt leder voor de meubelstoffering

Vol-Aniline Leder

Vol-aniline wordt gemaakt d.m.v een 'vatverving' en is een echte natuurlijke nerfleder. De kwaliteiten vol-aniline leder die wij verwerken zijn gemaakt van de mooiste runderhuiden. Met materiaal is zacht en soepel waarbij natuurlijke littekens en pigmenten in de huid duidelijk zichtbaar zijn. Dit geeft het leder een écht natuurlijk karakter. 
Dit type leder is gevoeliger voor vuil, vet, vocht, transpiratie en hoofdvetten en daarom is het verstandig dit leder goed te onderhouden. Vermijd ook direct contact met zonlicht (uv straling) om verkleuring en uitdroging te voorkomen.

Semi-Aniline Leder

Semi-aniline leder wordt gemaakt met een licht gepigmenteerde beschermlaag / laklaag. Deze beschermlaag voorkomt in redelijke mate het indringen van vervuiling.
Bij semi aniline leer zijn de natuurlijke kenmerken nog goed te zien en ook voor semi-aniline leder is het advies om direct zonlicht (uv straling) te vermijden om uitdroging en verkleur te voorkomen.

Nubuck Leder

Nubuck is een nerfleder (bovenzijde van een lederhuid) en heeft de eigenschappen van vol-aniline leder met een geschuurde toplaag. 
 

Old Saddle Leder

Old Saddle leder is een met mineralen gelooid en plantaardig nagelooid leertype van het beste runderleder. Dankzij het gebruik van hoogwaardige pigmenten op waterbasis heeft old saddle een goede lichtechtheid. De speciale wax maakt het leer water- en olieafstotend. De wax zorgt voor een politoer effect of zogenaamd handwish effect.

Old saddle is een ademende, warme leder met natuurlijke kenmerken die de charme en de schoonheid van het leer bevestigd. Nekrimpels, schrammen, insectenbeten en verschillende nerfstructuren garanderen de echtheid van dit leer en geven het zijn unieke karakter. Dankzij handmatig poetsen zijn unieke en natuurlijke kleurvariaties in dit luxueuze leer ontstaan.

bottom of page