top of page

Wat kost het opnieuw bekleden van uw bankstel?

Bij Meubelstoffeerderij ten Caat in Hoogeveen is ons motto 'Wij maken het beter dan nieuw".
Onze passie is het maken van topkwaliteit meubilair. Met zorg en aandacht voor zowel materialen als uitvoering wordt uw bank in onze meubelstoffeerderij met de hand in topconditie opgebouwd en gestoffeerd.
Een écht ambacht waar vakkennis en ervaring één van de belangrijkste factoren is om uw bankstel weer van top tot teen perfect te maken.

Hierbij heeft u de mogelijkheid om uw meubel helemaal naar wens samen te stellen waarbij er honderden mogelijke kleuren, dessins en materialen mogelijk zijn. 

 

De prijs wordt dan ook deels bepaald door uw wensen op het gebied van meubelstof, kunstleer of écht leder en de bijbehorende metrageprijs.
Daarnaast is de staat van uw bank ten aanzien van lijmverbinding, vering, schuimen en afwerkingen van invloed op de totaalprijs.

Gemiddelde prijs voor het stofferen van uw bank
 

In de praktijk is een stelregel dat de kosten voor het opnieuw bekleden van uw bankstel circa 60 - 80 % van de prijs is van vergelijkbaar nieuw.
In de praktijk betekend dit vaak dat een meubel welke is aangeschaft voor 2500,- euro, in de herstoffering gemiddeld kan worden gestoffeerd tussen de € 1500,-  en € 1900,- euro.

Uiteraard is dit afhankelijk is van uw persoonlijke wensen en kán met exclusieve wensen de prijs ook hoger zijn dan de originele aanschafprijs. Daartegenover staat dat u bij ons gegarandeerde topkwaliteit krijgt en u weet wat u in huis heeft.

 

 

 

 

 

 

 
Stuntaanbiedingen en goedkoop meubilair (China, oost-Europa)
U kunt zich voorstellen dat deze prijsindicaties gelden voor meubilair met een bepaalde kwaliteitsnorm / grens.
Stuntaanbiedingen van aanbieders die in elkaar geraffelde meubelen uit oost-Europa of China aanbieden zullen in de regel niet in deze prijsklasse vallen maar zal bij herstoffering de aanschafprijs overschrijden. Dit meubilair is niet voor niets goedkoop..

Over het algemeen zijn de materialen niet geschikt voor dagelijks en intensief gebruik en binnen enkele jaren is elk comfort verdwenen.
Veringen zijn meestal vastgezet met goedkope plastic clips in plaats van duurzaam en sterk metaal.
Rompen van meubelen zijn in de meeste gevallen in elkaar gespijkerde spaanplaten onderdelen waar weinig aandacht en tijd is besteed aan kwaliteit.

Wij krijgen deze meubelen regelmatig onder handen om doorgezakte kussens, gebroken veringen en ander leed te verhelpen waardoor in veel gevallen de goedkope aanschafprijs uiteindelijk tóch nog hoger is.

U zult begrijpen dat dit meubilair in de regel grondig onderhoud en restauratie nodig heeft om aan onze minimale en strenge kwaliteitseisen te voldoen.
Wij maken het goed of we maken het niet. En daarbij hanteren wij deze strenge kwaliteitsgrens.

Natuurlijk kunnen we ook dit meubilair beter dan nieuw maken maar houdt u in deze gevallen rekening met een hogere prijs dan de aanschafwaarde. U kunt dan echter wél weer járen vooruit.

Neem direct contact op voor de mogelijkheden voor uw bankstel

Bericht ontvangen!

bottom of page